UYGULAMA ŞEKLİ, DOZU VE ZAMANI | |||
---|---|---|---|
BİTKİ | DAMLAMADAN L/1000 m² | YAPRAKTAN ml/100 L su | UYGULAMA |
Sebzeler (Domates, Biber, Salatalık, Patlıcan vb.) | 2-4 | 250-450 | Şaşırtmadan sonra, çiçeklenmeden öncesi ve hasat sonuna kadar 7-8 gün ara ile |
Patates, Soğan, Lahana, Havuç | 2-4 | 200-400 | Yumruların oluşumu süresince iki uygulama |
Kavun, Karpuz | 2-4 | 200-300 | Şaşırtmadan sonra, çiçeklenmeden öncesi ve hasat sonuna kadar 7-8 gün ara ile |
Tütün, Mısır, Şeker Pancarı, Pamuk | - | 250-400 | Dane ve yumru oluşumu süresince uygulanır |
Narenciye ve Meyve Ağaçları | 3-5 | 250-450 | Çiçeklenme öncesi ve çiçeklenme süresince 15-20 gün ara ile |
Bağ | 3-5 | 300-500 | Çiçeklenme öncesi ve çiçeklenme süresince 15-20 gün ara ile |
Zeytin | 3-5 | 300-500 | Çiçeklenme öncesi ve çiçeklenme süresince 15-20 gün ara ile |