UYGULAMA ŞEKLİ, DOZU VE ZAMANI | |||
---|---|---|---|
BİTKİ | DAMLAMADAN L/1000 m² | YAPRAKTAN ml/ 100 L su | UYGULAMA |
Sebzeler (Domates, Biber, Salatalık, Patlıcan, Kabak, vb.) | 2 - 4 | 250 - 450 | Şaşırtmadan sonra, çiçeklenme öncesi ve hasat sonuna kadar 7-8 gün ara ile |
Patates, Soğan, Lahana, Havuç | 2 - 4 | 200 - 400 | Yumruların oluşumu süresince iki uygulama |
Kavun, Karpuz | 2 - 4 | 200 - 300 | Şaşırtmadan sonra, çiçeklenme öncesi ve kışa hazırlık dönemi 7-8 gün ara ile |
Tütün, Mısır, Şeker Pancarı, Pamuk | ---- | 250 - 400 | Dane ve yumru oluşumu süresince uygulanır |
Narenciye ve Meyve Ağaçları | 3 - 5 | 300 - 500 | Çiçeklenme öncesi ve çiçeklenme süresince 15-20 gün ara ile |
Bağ | 3 - 5 | 300 - 500 | Çiçeklenme öncesi ve çiçeklenme süresince 15-20 gün ara ile |
Zeytin | 3 - 5 | 300 - 500 | Çiçeklenme öncesi ve çiçeklenme süresince 15-20 gün ara ile |