UYGULAMA ŞEKLİ, DOZU VE ZAMANI | |||
---|---|---|---|
BİTKİ | DAMLAMADAN L/1000 m² | YAPRAKTAN ml/100 L su | UYGULAMA |
Sebzeler (domates, biber, salatalık, patlıcan, vb.) | 2-5 | 250-500 | Transplantasyon sonrası, çiçeklenme öncesi, meyve genişleme dönemi, olgunlaşma süreci |
Yapraklı Sebzeler ( marul, maydanoz, roka, vb.) | 1-2 | 100-200 | Transplantasyon sonrası, vejetatif aksam oluşmaya başladığında |
Endüstri Bitkileri ( pamuk, patates, şeker pancarı, ayçiçeği vb.) | 3-4 | 250 | Gelişme başlangıcında 15 gün ara ile 2 uygulama |
Meyve Ağaçları | 0,1-0,2 L/ağaç | 300-500 | Çiçeklenme öncesi ve sonrası, hasattan 30 gün önce |
Hububat | 3 | 250 | Kardeşlenme başlangıcında 15 gün ara ile 2 uygulama |
Çilek | 3-5 | 250-350 | Transplantasyon sonrası, çiçeklenme öncesi |
Bağ | 3-5 | 250-300 | Vejetasyon başlangıcında ilk sürgünler açtığında, meyve büyütme döneminde |
Fındık | 1-2 | 150-200 dekar | 1nci uygulama yapraklı dönemde, 2-nci uygulama meyve döneminde |
Süs Bitkileri ve Çiçekler | 1-2 | 100-200 | Her 15-20 günde, bütün dönemler boyunca |